OGIBiz Website

Space
2787712
Menu
2780165
Space
2805515
Main Description
2805516

Σεμινάρια Usui Reiki

Horizontal Image Area
2805517

 

Το Ρέικι είναι μια ενεργειακή τεχνική θεραπείας, που μας έρχεται από την Ιαπωνία. Σήμερα εξασκείται σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει ενταχθεί και σε αρκετά νοσοκομεία, ως συμπληρωματική θεραπεία. Παρόλο που δεν έχει επιστημονικά αποδειχθεί ο τρόπος λειτουργίας του, τα αποτελέσματα είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν, γιατί είναι πραγματικά και χειροπιαστά.

Κατά τη γνώμη μου, δε νοείται θεραπευτής σήμερα, που να μην έχει πρόσβαση σε αυτή την απίστευτα καθαρή και γεμάτη αγάπη ενέργεια! Έτσι, αν είσαι άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του ανθρώπου, τότε είναι σημαντικό να μυηθείς στην ενέργεια του Ρέικι, την ενέργεια που σε συνδέει με την Ψυχή σου, την πιο καθαρή πηγή.

 

- Μαριάννα Μάρκου

Vertical Image Area
2805518
Horizontal Image Area
2805519

Συχνές Ερωτήσεις

 

Τι είναι το Ρέικι;

Το Ρέικι είναι μια μορφή ζωτικής ενέργειας. Οι Ιάπωνες, όπως και πολλοί ανατολικοί λαοί, πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος περιβάλλεται από μία ενέργεια, που του δίνει ζωή. Στα κινέζικα, λέγεται Τσι, στα σανσκριτικά Πράνα, στην αρχαία Ελλάδα Αιθέρας, στη σύγχρονη γλώσσα Βιοενέργεια, στα Ιαπωνικά Κι. 

Οι Ιάπωνες θεωρούν ότι το Κι, εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Το genki είναι η χαρά, gen σημαίνει αυθεντική ενέργεια, byoki είναι το άρρωστο Κι, ki ga shimazu είναι η απογοήτευση, ki no hayai είναι ο ενθουσιασμός, ki ga omoi είναι η κατάθλιψη, kin mo okii είναι η γενναιοδωρία, Jaki είναι η αρνητική ενέργεια, κτλ.

Το Ρέι-Κι είναι μια σύνθετη λέξη που σημαίνει «Πνευματική Δύναμη του Σύμπαντος» ή πιο ελεύθερα Ενέργεια της Ψυχής. 

  

Τι θεραπεύει το Ρέικι;

Όπως μας λέει και ο Usui Sensei, ιδρυτής της μεθόδου: “Πονόδοντοι, πονοκέφαλοι, στομαχόπονοι, πρησμένα στήθη, νευρόπονοι, μελανιές, κοψίματα, καψίματα κτλ. φεύγουν πολύ γρήγορα, μέσα σε μια συνεδρία. Οι χρόνιες ασθένειες δε μπορούν να θεραπευτούν τόσο εύκολα. Αλλά ακόμα κι αν θεραπεύεις χρόνια ασθένεια, μια μόνο θεραπεία θα έχει πολύ καλό και επωφελές αποτέλεσμα.

Μπορεί να διορθώσει κακές συνήθειες όπως ψυχοπάθεια, κατάθλιψη, αδυναμία, φοβία, αναποφασιστικότητα, νευρικότητα.

Με το Ρέικι, ο νους του ασκούμενου γίνεται «θεϊκός» ή «βουδδικός» και γίνεται σκοπός της ζωής του να βοηθά τους συνανθρώπους του. Μέσα από αυτή τη στάση ζωής κάνεις τον εαυτό σου και τους άλλους χαρούμενους”.

 

Χρειάζεται να το πιστέψεις για να λειτουργήσει;

Usui Sensei: “Όχι, γιατί λειτουργεί διαφορετικά από τα άλλα είδη ψυχικής θεραπείας, ψυχοθεραπείας ή υπνοθεραπείας.

Δε χρειάζεται να συμφωνεί κανείς ή να το πιστέψει γιατί δε χρησιμοποιεί τεχνικές με δηλώσεις για να δουλέψει. Ακόμα, δεν έχει σημασία αν το αποδεχτείς, το απορρίψεις ή αρνηθείς να το πιστέψεις. Για παράδειγμα, είναι το ίδιο αποτελεσματικό πάνω σε βρέφη ή σε σοβαρά αρρώστους οι οποίοι δεν έχουν τις αισθήσεις τους.

Μόνο 1 στους 10 ανθρώπους που έρχονται για θεραπεία, την πρώτη φορά, έρχονται πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητά του. Συνήθως, μετά την εμπειρία της πρώτης συνεδρίας, οι άνθρωποι βιώνουν τα αποτελέσματα κι έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη [με το Ρέικι]”.

 

Μπορώ να το μάθω και εγώ;

Usui Sensei: “ΚΑΘΕ άνθρωπος, άντρες, γυναίκες, γέροι ή παιδιά, γιατροί ή αμόρφωτοι άνθρωποι, που έχουν κόσμια κοινωνική συμπεριφορά, μπορούν αναμφίβολα να μάθουν να θεραπεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε όλα τα όντα που έχουν λάβει το δώρο της ζωής, έχει δοθεί η πνευματική ικανότητα να θεραπεύουν, ως δώρο Θεού, της φύσης, πες το όπως θέλεις. Τα φυτά, τα ζώα, τα ψάρια και τα έντομα – για όλα ισχύει το ίδιο. Αλλά ο άνθρωπος, που είναι η κορυφή της δημιουργίας, έχει τη μεγαλύτερη δύναμη απ’ όλους. Το Usui Reiki Ryoho ήρθε στον κόσμο για να βοηθήσει αυτό να γίνει πράξη, να χρησιμοποιηθεί αυτή η ικανότητα πρακτικά”.

Banner
2805520
Space
2805521
Main Description
2805522

Τι θα μάθω στα σεμινάρια;

Vertical Image Area
2805524

Βαθμός 1

 

Στον Πρώτο Βαθμό του Ρέικι δίνεται η βάση του Ρέικι. Διδάσκεται τι είναι το Ρέικι, πως λειτουργεί, ποια είναι η ιστορία του, ποιες είναι οι αρχές βάσει των οποίων στηρίζεται όλο το σύστημα και με τις οποίες μαθαίνει ο μαθητής να ζει πια, αν το επιλέξει. Διδάσκονται βασικές τεχνικές προσωπικής εξέλιξης, όπως διαλογισμός, αναπνευστική άσκηση, ασκήσεις αποτοξίνωσης του σώματος και του Νου, αλλά και η μέθοδος αυτοθεραπείας.

Δίνονται 4 συντονισμοί-μυήσεις με τη συμπαντική ενέργεια, οι οποίες ανοίγουν το μαθητή στην ενέργεια του Ρέικι, την ενέργεια της Ψυχής, και τον καθιστούν κανάλι της. Έτσι μπορεί να τη μεταφέρει εύκολα με το άγγιγμά του. Ένα σεμινάριο με άρωμα Ιαπωνίας, αφού διδάσκονται αρκετές Παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές και Φιλοσοφία.

 

 

 

 

 

 

Βαθμός 2

 

Ο Δεύτερος Βαθμός του Ρέικι είναι ο βαθμός του θεραπευτή. Στο δεύτερο βαθμό διδάσκονται τεχνικές αντίληψης της ενέργειας (Byosen) και τρόποι ώστε να μπορεί κάποιος να προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Δίνονται κι άλλοι συντονισμοί, που αυξάνουν τη δύναμή και τα επίπεδα της ενέργειας του μαθητή και ενεργοποιούν 3 ενεργειακά σύμβολα. Τα σύμβολα αυτά έχουν διάφορες χρήσεις και χτίζουν τεχνικές, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτοθεραπεία, αλλά και για θεραπεία σε άλλους. Αυτές, μεταξύ άλλων, είναι η θεραπεία κακών συνηθειών, Ρέικι από απόσταση, η θεραπεία παιδικής ηλικίας, επίτευξη στόχων και πολλές άλλες. Ένας υπέροχος δρόμος αυτογνωσίας μόλις ξεκίνησε!

 

 

 

 

 

 

 

Βαθμός 3Α

 

Ο 3ος Βαθμός χωρίζεται σε 2 μέρη, 3Α και 3Β.

Στον 3Α Βαθμό του Ρέικι, συνεχίζεται η διδασκαλία του θεραπευτή με προχωρημένες τεχνικές θεραπείας, όπως η ολοκληρωμένη θεραπεία στην Αύρα και τα Τσάκρα, Θεραπεία εσώτερου παιδιού με Ρέικι, αλλά και επιπλέον Ιαπωνικές τεχνικές, όπως θεραπεία με τα μάτια και την αναπνοή, κ.ά.

Ο 3Α βαθμός είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του Ρέικι, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τους δασκάλους της Δύσης. Ο μαθητής ακόμα, μυείται στο υπέροχο Σύμβολο Master. Το σύμβολο αυτό μας βοηθά να βλέπουμε το Φως μέσα σε κάθε πλάσμα και μας εκπαιδεύει στην εξάσκηση της αγάπης και της συμπόνιας.

Ο 3Β είναι ο βαθμός του Δασκάλου. Είναι ένα κάλεσμα για το μαθητή που αν το αποδεχτεί, καλείται να μεταλαμπαδεύσει την ενέργεια του Ρέικι σε άλλους ανθρώπους. Είναι ένα κάλεσμα, αλλά και μεγάλη τιμή. Γι΄αυτό και ο βαθμός αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και ο επίδοξος Δάσκαλος να έχει κάνει όλη την απαραίτητη ατομική προετοιμασία ώστε να μπορέσει να γίνει ένα Καθαρό και Λαμπερό Κανάλι Φωτός που θα οδηγεί τους αναζητητές να βρουν το δρόμο τους.

Horizontal Image Area
2805525

Τι λαμβάνω στο τέλος κάθε ενότητας;

 • Στο τέλος κάθε ενότητας δίνεται δίπλωμα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο του Ρέικι
 • Όλη η ύλη του σεμιναρίου δίνεται σε βιβλίο
 • ΕΚΠΤΩΣΗ 20% σε όλη την γκάμα προϊόντων του eshop μας... για πάντα!
Vertical Image Area
2805526
Main Description
2805527

Είναι το σεμινάριο αυτό για μένα;

 

Horizontal Image Area
2805528

 Αν είσαι ιδιώτης και 

 • Είσαι έτοιμος/η να αλλάξεις τη ζωή σου
 • Βαρέθηκες τους φαύλους κύκλους
 • Νιώθεις πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό
 • Θέλεις να βρεις το δρόμο σου
 • Θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα στη ζωή, στη σχέση, στη δουλειά σου, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις…

 

Αν είσαι επαγγελματίας θεραπευτής και θέλεις να 

 

 • προστατεύεις την ενέργειά σου, ώστε να μην εξαντλείσαι
 • μάθεις να διατηρείς την ισορροπία στο σώμα και την Ψυχή σου
 • να μην επηρεάζεσαι συναισθηματικά
 • να αυξήσεις τα επίπεδα της διαίσθησής σου
 • να αυξήσεις τα επίπεδα της ενσυναίσθησής σου, ώστε να καταλαβαίνεις καλύτερα τους θεραπευόμενούς σου
 • εμπλουτίσεις την πρακτική σου με αποτελεσματικές τεχνικές, φτιαγμένες για την Νέα Εποχή και το Νέο άνθρωπο
 • συνδεθείς με την πνευματική σου φύση σου, μέσα από μία εμπειρία που δεν έχεις βιώσει ποτέ πριν

 

Main Description
2805532

Τι να περιμένω να αλλάξει στη ζωή μου, μετά το σεμινάριο του Ρέικι;

Horizontal Image Area
2805533
 • Η ενέργεια Ρέικι, είναι η ενέργεια που σε συνδέει με την Ψυχή σου, τα βαθύτερα θέλω σου και την αποστολή σου σε αυτή τη ζωή. Όλοι γεννιόμαστε για κάποιο λόγο. Πολλές φορές περνάει ολόκληρη η ζωή και κάποιος δε βρίσκει το σκοπό της ζωής του. Οι υποχρεώσεις… τα πρέπει… και λίγο λίγο ξεχνιόμαστε… σε μια ρουτίνα. Αν όμως νιώθεις ότι υπάρχει και κάτι άλλο για σένα… κάτι πιο βαθύ, τότε το σύστημα Ρέικι είναι το κατάλληλο, για να σε βοηθήσει να το ανακαλύψεις.
 • Να σε βοηθήσει να βρεις το σκοπό της ζωής σου, το Μονοπάτι σου.
 • Σε βοηθά να βρεις τον τρόπο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να γίνεις ευτυχισμένος και μετά να βοηθήσεις και τους άλλους να γίνουν ευτχισμένοι.
 • Θα σε βοηθήσει να επανακτήσεις την εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σου. Αυτή την εσωτερική φωνή που όλοι έχουμε, από μικροί… αλλά καμιά φορά την μπερδεύουμε με τις επιθυμίες μας, κι έτσι θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να την ακούμε. Μέσα από το Ρέικι θα αρχίσεις σιγά σιγά να διαχωρίζεις πότε μια αίσθηση είναι όντως η εσωτερική φωνή σου και πότε επιθυμία του Εγώ.
 • Θα ξαναβρείς έναν υγιή ρυθμό, όπου δε θα νιώθεις συνεχώς εξαντλημένος, ταλαιπωρημένος, απογοητευμένος, πληγωμένος, κλπ. θα έχεις ένα εργαλείο με το οποίο θα λαμβάνεις Φρέσκια και Υψίσυχνη ενέργεια στο σώμα σου, θεραπεύοντας όλα τα κομμάτια του εαυτού σου, που το έχουν ανάγκη. Έτσι, δε θα χρειάζεται να παίρνεις την ενέργεια που σου λείπει από άλλους ανθρώπους, μέσω τσακωμών, επιθέσεων και άμυνας. Παράλληλα, θα μπορείς να δώσεις αυτή την ενέργεια και σε άλλους αν στη ζητήσουν. Με αυτό τον τρόπο θα θεραπεύεις εσένα, αλλά θα προσφέρεις και στους άλλους… από αυτό που, πλέον, θα σου περισσεύει!
 • Θα σε βοηθήσει να διαχωρίσεις τι είναι καλό για σένα και τι όχι, καθώς ενεργοποιεί την εσωτερική πυξίδα. Τα μηνύματα αυτά έρχονται μέσα από γεγονότα, ξαφνικές ιδέες, υγιής αντίληψη της πραγματικότητας.
 • Οι επιλογές σιγά σιγά θα γίνονται πιο ξεκάθαρες. Το Ρέικι βοηθά στην Νοητική και Πνευματική Διαύγεια. Αυτές οι δύο ποιότητες της προσωπικότητας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για να πάρουμε σοφές αποφάσεις και να κρίνουμε σωστά τα πράγματα. Γιατί, καλή η διαίσθηση, αλλά αν δεν αναλύσουμε σωστά τα γεγονότα, ποτέ δε θα μπορέσουμε να βρούμε ΠΩΣ να κάνουμε τα πράγματα που θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία.
 • Μέσω της ενέργειας Ρέικι, θα μάθεις να αναγνωρίζεις τους λόγους που συμβαίνουν τα γεγονότα στη ζωή και τα μαθήματα που υπάρχουν πίσω από αυτά. Κάπως έτσι αποκωδικοποιούμε την ίδια τη ζωή. Θα ανακαλύψεις το νόημα της.
 • Παρατηρώντας τα γεγονότα, θα ανακαλύψεις σιγά σιγά ότι κάθε αρρώστια στο σώμα, είναι ένδειξη κάποιας δυσαρέσκειας ή ανισορροπίας στην Ψυχοσύνθεσή μας. Ότι υπάρχει έξω, υπάρχει και μέσα. Διορθώνοντας αυτό που σε πιέζει, ταλαιπωρεί, αγχώνει… αλλάζοντας τη ζωή σου, με τολμηρά βήματα και σύμμαχο τα εργαλεία του Ρέικι, θα φέρεις Υγεία στο Σώμα και την Ψυχή σου.
 • Έτσι, θα μπορείς να θεραπεύεις κάθε ασθένεια, σωματική ή ψυχολογική. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι εφικτό μέσω του Ρέικι, θα οδηγείσαι στην καλύτερη δυνατή λύση ή άνθρωπο που μπορεί να σε βοηθήσει. Κατανοώντας τη φύση της ασθένειας πολλές φορές θα μπορείς ακόμα και να την προλάβεις, πριν εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα.

 

Με όλους τους παραπάνω τρόπους οδηγούμαστε σιγά σιγά στην ΕΥΤΥΧΙΑ!

Vertical Image Area
2805529
Space
2805530
Footer
2780170